Tarotová karta osobnosti

Budou to už 3 roky…

 

Týden před Velikonocemi roku 2019 se narodila moje první vnučka Rozárka.

Moc, moc malinkatá (syny mám dávno dospělé, takže jsem už úplně zapomněla na ty miniaturní novorozenecké rozměry ručiček, nožiček a všeho :-)) a hlavně MOC, MOC KRÁSNÁ!!!

Holt, už je to tady: dostala jsem se do cechu šťastných, nadšených a hrdých babiček! 🙂

Před Rozárčiným narozením byli všichni nervózní, protože příchod na svět byl porodnicí vypočten na konec března. No, a uplynul první dubnový týden a Rozárka si pořád klidně dumlala palec v maminčině bříšku. Moc se jí tam líbilo, nikam se nechystala a evidentně jí nějaké lékařské výpočty nezajímaly.

V té době její babička – kartářka (jakože já :-)) zkoumala výpočty nadcházejících dnů, aby zjistila, do jakých vibrací se její vnučka chystá vklouznout. A babičku napadlo: “Teda, to by byla pecka, kdyby se narodila v neděli (nedělňátka mají v životě velké štěstí) a navíc do nejvyšší karty osobnosti UNIVERZUM (také SVĚT nebo VESMÍR!)”

No a víte co?

Ono se to stalo!!! 🙂

Vypadá to, že naše Rozárka nebude žádný troškař, asi bude ve svém životě mířit pěkně vysoko!

Jestli to máte stejné jako já a věříte tomu, že příchod na svět si lidská duše vybírá sama, tak je tento článek přesně pro vás. Astrologické rozbory vám tu nenabídnu, ale určitě se můžete něco o sobě dozvědět skrze tak zvanou TAROTOVOU KARTU OSOBNOSTI.

CO JE TAROTOVÁ KARTA OSOBNOSTI

Tarotová karta osobnosti je úroveň, kterou si vaše duše vybrala pro všechno to, co v současné inkarnaci potřebuje prožít, co si touží vyzkoušet.

Než se pustíme do výpočtů, možná bude užitečné zopakovat si pár základních taroťáckých faktů.

Balíček tarotových karet se skládá ze dvou části: z padesáti šesti karet malých arkán (malých tajemství) a dvaadvaceti karet arkán velkých (velkých tajemství). My se budeme zabývat tou druhou částí, tj. velkými arkány. Z nich se totiž karta osobnosti počítá.

Velká arkána jsou souborem 22 univerzálních archetypů (slovo pochází z řečtiny, kdy „arché“ znamená počátek a „typos“ je forma či vzor, je to tedy jakýsi pravzor).

Někdy se těmto kartám také říká “trumfy”.

22 archetypů velkých arkán odráží to, co se děje v našem hlubokém nitru a zároveň zobrazuje velký cyklus vývoje naší duše. Každá z karet velkých arkán totiž symbolizuje určitý stupeň vědomí a zároveň výzvu, s níž je nutné se na cestě životem konfrontovat.

Karty velkých arkán se často označují jako “Cesta Blázna”. Archetyp Blázen má totiž číselné označení nula, a ta tento velký cyklus neboli životní kruh přímo symbolizuje.

Každá tarotová karta velkých arkán obvykle obsahuje:

  • název
  • číselné označení římským číslováním
  • astrologické zastoupení
  • symbolický význam

Stejně, jako má celý náš život vývoj a posloupnost, u karet velkých arkán tomu není jinak. Putujeme životem a učíme se to, co je právě teď v souladu s naší úrovní vyspělosti.

Cesta Blázna je zobrazení cesty duše, která se rozhodla inkarnovat (vtělit) a prožít zkušenosti v pozemském životě.  Výzvy a témata máme na této cestě většinou všichni stejné, ovšem každý z nás k nim přistupuje po svém, v souladu se svou osobností.

Každou kartu neboli archetyp můžeme vnímat jako jednotlivou lekci, díky níž naše duše získává cenné poznatky pro svůj vývoj.

Ještě musím dodat, že karta Blázen má označení nula, ale ve výpočtech karty roku či karty osobnosti se k Bláznovi řadí číslo 22 (přesně tolik karet obsahují velká arkána). To jen, abyste měli ve svých výpočtech jasno!

JAK VYPOČÍTAT TAROTOVOU KARTU OSOBNOSTI

Jak jsem již uvedla výše, tarotová karta osobnosti je úroveň, kterou si vaše duše vybrala pro všechno to, co v současné inkarnaci potřebuje prožít, co si touží vyzkoušet.

Jak zjistit svou TAROTOVOU KARTU OSOBNOSTI?

Je to celkem jednoduché. Svou tarotovou kartu osobnosti vypočítáte tak, že si na papír napíšete datum svého narození a mezi každé číslo vložíte znaménko plus. Vše sečtete a vaši kartu osobnosti vám ukáže dané číslo. Jestliže výsledek přesahuje hodnotu 22, obě čísla dál sečtete.

Dám vám příklad.

Narodila jsem se 30. 6. 1963. Součet těchto čísel je 3+0+6+1+9+6+3 celkem 28. Karet velkých arkán však máme pouze 22, že. Takže ze své dvacet osmičky sečtu 2 + 8 a mám tady desítku. Desátým archetypem, neboli tarotovou kartou číslo 10 je KOLO ŠTĚSTÍ.

Moje duše si pro svou osobnost v tomto životě vybrala KOLO ŠTĚSTÍ.

Co teď s tím…

Jestliže jste “taroťáci – mazáci”, určitě znáte významy karet velkých arkán jako malou násobilku. Pokud s Tarotem začínáte, význam své karty si můžete najít v manuálu svého karetního balíčku nebo kdekoli na internetu. Anebo přijďte do mého kurzu a s významy karet vás seznámím hravou a kreativní formou!

Na základě významu vypočtené karty si teď můžete udělat malou sebepoznávací hru, abyste zjistili, o co v kartě osobnosti jde…

JAK NA TAROTOVOU KARTU OSOBNOSTI

(sebepoznávací hra)

Vyjměte svou vypočítanou TAROTOVOU KARTU OSOBNOSTI, zadívejte se na ni a několik minut ji jen tak pozorujte. Pak si napište na papír vše, co vás v souvislosti s touto kartou napadlo a k tomu připište to, co jste se o kartě dozvěděli z různých zdrojů nebo to, co o ní víte.

Nyní se pokuste odpovědět na dvě otázky:

  1. Jaké jsem skrze tuto kartu dostal(a) do vínku dary?
  2. Jaké životní výzvy mám na základě této karty za úkol překonat?

Čerpejte z toho, co jste si o své tarotové kartě osobnosti napsali. Dary a výzvy se musí významově pojit k vaší kartě.

Opět vám uvedu svůj příklad: Já a moje Kolo štěstí.

  1. Koukám na kartu ze sady Rider-Waite a vnímám z ní především rotaci, pohyb…rozhodně to není nic stagnačního. Do vínku mi tedy byl dán dar neustále začínat znovu, schopnost zvedat se po radikálních pádech, často také jít „ode zdi ke zdi“, to znamená prožívat extrémy a zkoušet nové věci. Ano, je to tak, stagnace mě přímo děsí! Angeles Arrien z knihy “Velká kniha Crowleyho tarotu” dále o zrozencích v Kole štěstí píše: “Tyto osoby přitahuje vše neotřelé a originální. Je pro ně nanejvýš inspirující, když se mohou pustit do něčeho, co nikdo před nimi ještě nezkusil. Jejich hlavním rysem je touha objevovat nové světy, neboť jsou rozenými průkopníky a futuristy. Jako by měli šestý smysl, který okamžitě rozpozná příležitost. ” Tak v tom se naprosto poznávám… Jo. A taky jsem “nedělňátko” …stejně jako Rozárka. Jde přeci o Kolo ŠTĚSTÍ. Musím říct, že velké štěstí mě skutečně provází celý život, za což moc děkuji!!!

  1. Moje životní výzvy? Naučit se nechat všemu ten správný čas, plynout s proudem, umět si počkat na ten správný okamžik.  Prohlížím si tentokrát tarotovou kartu ze sady Gaian tarot a sleduji, jak jaro přechází v léto, to pak v podzim a nastává zima….vidím, jak se Luna ve svých fázích proměňuje znamení zvěrokruhu ctí svůj řád…celý výjev na mne působí jako ČAS. Napadá mě citát, který jsem nedávno zahlédla: “Nemůžeme uspěchat východ slunce ani úplněk, všechno se stane tehdy, kdy se to stát má.” Jojo, je to tak. Mou celoživotní výzvou je neprosazovat příliš svou vůli, zkrotit svou touhu mít vše pod kontrolou, umět se smířit s osudovostí a důvěřovat přirozenému běhu Života.

Takže asi takhle…

Uvidíte, že když si svůj vlastní osobnostní výklad karty pomocí této hry sepíšete sami, bude to pro vás daleko cennější než kdybyste šli za „profi kartářem“. 🙂

„JÁ JSEM SILÁK“ 🙂

No a naše Rozárka a její tarotová karta Univerzum? Její babička (jakože já :)) si původně myslela, že Rozárce vypracuje rozbor osobnosti. Jenže pak přišla na něco lepšího: zkoumat tu úžasnou dušičku v malinkém těle osobně a přímo v životních situacích.

Proto máme s Rozárkou své pravidelné pátky, které si moc a moc užíváme a naše společné chvíle nám otevírají ten nejkrásnější SVĚT (UNIVERZUM, VESMÍR) dokořán!

Poznej sám sebe! Tři tarotové hry
ZDARMA

Vyzkoušejte tři sebepoznávací tarotové hry ZDARMA